M.A. Jordi Aguelo Mas, arqueòleg i historiador, sóc tècnic en patrimoni cultural, i des del 1994 treballo al sector de l’arqueologia i la documentació del patrimoni cultural.
En 1994 vaig començar a exercir com a arqueòleg professional, tot i que la meva relació amb el sector de l'arqueologia s'inicia ja en 1989 i, des del 1995 com a director de intervencions arqueològiques. A partir de l'any 2007 vaig començar a compaginar la meva activitat arqueològica amb la de documentació de col·leccions de béns mobles, així com a documentar béns immobles a partir del 2008, activitats en les que m'he centrat, principalment des de l'any 2016, especialitzant-me en la documentació de béns relacionats amb conjunts eclesiàstics.
|
Del 2007 al 2011 vaig ser administrador de la societat mercantil GRIU Arqueologia i patrimoni SL, de la qual vaig ser co-fundador junt amb el Dr. Alejandro G. Sinner i el Dr. Carlos Velasco Felipe; entre l'any 2011i el 2015 vaig formar part de l'equip tècnic del Proyecto La Bastida de la Universitat Autònoma de Barcelona, projecte liderat pel Dr. Vicente Lull Santiago, el Dr. Rafael Micó Pérez, el Dr. Roberto Risch i la Dra. Cristina Rihuete Herrada; el 2013 vaig ser beneficiari de la 36ª Borsa d'estudi Ramon d'Alòs-Moner de l'Institut d'Estudis Catalans; i, des de l'any 2016 sóc col·laborador extern de la S.E. Basílica Catedral de Barcelona i del Secretariat Diocesà de Patrimoni Cultural de l'Església Arxidiocesana de Barcelona dirigit pel Dr. Robert Baró Cabrera.
He format part de la direcció d'intervencions arqueològiques realitzades al monestir de Sant Cugat del Vallès i el convent de Santa Caterina de Barcelona, i he documentat tant béns mobles com immobles de conjunts edilicis eclesiàstics al Barcelonès com la Catedral de Barcelona, Santa Maria del Mar, Santa Maria del Pi, Sant Just i Pastor, Santa Anna de Barcelona, Sant Miquel Arcàngel, la Mare de Déu de la Mercè i Sant Miquel Arcàngel, Sant Pere de les Puel·les, la Casa de l'Almoina i la Canonja, el Seminari Conciliar de Barcelona, l'església de Betlem a la Rambla dels Estudis, l'església de la Mare de Déu del Carme al Raval, Sant Miquel del Port a la Barceloneta, Santa Madrona al Poble-Sec, el Sagrat Cor de Jesús al Poblenou, la Mare de Déu de Núria i la Mare de Déu dels Àngels, ambdues a l'Eixample, la Verge de Gràcia i Sant Josep dita "Els Josepets" a Gràcia, Santa Agnès a Sant Gervasi, Sant Pacià a Sant Andreu de Palomar, Sant Genís dels Agudells a Horta, Santa Eulàlia de Mèrida a l'Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Baptista de Besós a Sant Adriá de Besós, Sant Josep a Badalona i, al Maresme l'església vella i l'actual parroquial de Sant Andreu de Llavaneres, Santa Maria de Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Cristòfor de Premià, Sant Joan de Vilassar, Sant Feliu de Cabrera, i altres.
Finalment, he format part de diferents juntes directives d'associacions, així com de diferents consells de redacció de revistes i actes de congressos, a més de formar part del comité organitzador de diversos congressos i, de diferents comissions de patrimoni cultural d'àmbit municipal en qualitat d'arqueòleg.